Three in Norway. By two of them.

With map and fifty-nine illustrations on wood from sketches by the authors. 

London: Longmans, Green, and Co., 1882. XV, [1], 341 sider. Forlagets dekorerte helsjirtingbind.

Første utgave med DEDIKASJON fra Clutterbuck, samt hans håndskrift på tittelblad, hvor han navngir de to forfatterne som gjemmer seg bak «by two of them».  

Bindet med slitasje (se fotografier), men ikke løst. Forsatspapiret delvis sprukket i bakre indre fals. Enkelte fingermerker, men i hovedsak ganske så god materie.

Førsteutgaven av denne Norvegica-tittelen er nærmest som en kultbok å regne, og har vært en etterspurt tittel blant samlere opp gjennom årene. Med Clutterbucks dedikasjon er dette et eksemplar som, sitt noe medtatte utseende til tross, vil utgjøre en liten bibliofil godbit i enhver Norvegica- / Jakt & Fiske-samling

Eiler Schiötz Itineraria Norvegica, no. 588a*. 

Reisen går: Kristiansand – Kristiania – Eidsvoll – Lillehammer – Jotunheimen.

«[…] Reiseklassikeren fremfor noen er «Three in Norway by Two of Them». Boken ble utgitt i London i 1882 og inneholder tre engelske studenters muntre skildring fra sin reise i Norge sommeren 1880 med hovedkvarter i Memurudalen i Jotunheimen. Boken ble en stor suksess, og kom i seks opplag i London i perioden 1882 til 1912. I tillegg kom to amerikanske opplag i henholdsvis 1883 og 1887, og to utgaver i Leipzig på tysk. Den første norske oversettelsen kom i 1884, og det har kommet i alt over ti senere utgaver på norsk. Og for å gjøre bildet tilnærmet komplett: Boken ble oversatt til svensk allerede i 1888. Alt i alt ikke verst for en bok om jakt og fiske i en periode da markedet nærmest flommet over av reiselitteratur.[…]» Cato Schiøtz, «Bibliofile klassikere & litterære likegyldigheter» (2010).

 

PRIS:  2 750,-    SOLGT

Relaterte objekter